Trebinje Nova godina

T R E B I Nj E
PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU:
BUS + SMEŠTAJ + RAZGLEDANJE
AUTOBUSOM – 4 DANA

 

„Trebinje nije ni selo ni metropola. Ono je metafora, san! Ono je jedna svetla tačka u životu Hercegovaca, ono je mesto koje sanjaju da će se u njemu nastaniti onda kada budu ostarili. Trebinje je mediteran. Jer, dok u njemu sedite i gledate vrhove čempresa, osećate da je more iza brda.„ Momo Kapor

 

 

1.DAN putovanja / Četvrtak 30.12. / BEOGRAD / TREBINJE
Sastanak grupe u 21.45 h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 (ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice(preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 22.30 sata. Noćna vožnja kroz Srbiju sa usputnim odmorima.

2.DAN /Petak 31.12./ TREBINJE / Fakultativno MANASTIR TVRDOŠ I HERCEGOVAČKA GRAČANICA / TREBINJE
Po dolasku informativno panoramsko razgledanje – pešačka tura kroz Trebinje – grad sunca, kamena, vina i platana. Upoznavanje grada i njegovih znamenitosti kao što su: muzej Hercegovine čiji je simbol Etno kuća, spomenik Jovanu Dučiću, Careva džamija, gimnazija „Jovan Dučić“, Stari grad, Sat kula, Trg platana, Trg pesnika, Anđelkina kapija (za koju su naši turisti najviše zainteresovani, s obzirom na činjenicu da je Trebinje doživelo veliku popularnost zahvaljujući seriji „Ranjeni orao“ koja je rađena po romanu Mir Jam)… Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima (posle 15.00 h). U toku popodneva moguć je fakultativni odlazak do manastira Tvrdoš, koji je posvećen Uspenju Presvete Bogorodice. Manastir se nalazi u istoimenom selu Tvrdoš i smešten je uz samu reku. Nakon toga sledi poseta Hercegovačkoj Gračanici, manastiru koji je urađen kao kopija istoimenog manastira na Kosovu. Sagrađen je pre 15 godina, a u njega su iz Amerike preneti Dučićevi posmrtni ostaci. Hercegovačka Gračanica se nalazi na brdu Crkvine, odakle se pruža pogled na Trebinje. Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualno uživanje u gradu i priprema za individualni doček Nove Godine!!! Srećna Nova Godina. NOĆENJE.

3.DAN /Subota 01.01. / TREBINJE /Fakultativno POČITELJ i MOSTAR / TREBINJE
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet za Počitelj ili » Grad na kamenu« kako ga je nazvao Ivo Andrić. Grad koji čuva tajne prošlosti , smešten je uz levu obalu Neretve a zahvaljujući svojoj arhitekturi našao se na Uneskovoj listi svetske baštine. Informativna šetnja gradom kojim dominira Šišman, Ibrahim-pašina džamija, Sahat kula, amam i han, brojne kuće sa mediteranskim i orijentalnim karakteristikama gradnje…. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, fotografisanje i uživanje u šarmu ovog grada. Nastavak puta ka Mostaru. Po dolasku u Mostar obilazak glavnih znamenitosti grada nad Neretvom: Stari grad, smešten sa obe strane poznatog Starog mosta koji je i glavni simbol Mostara, kula Herceguša, Sahat kula, Kriva ćuprija koja predstavlja minijaturnu verziju Starog mosta, park Alekse Šantića u čijoj se neposrednoj blizini nalazi bista Emine, mostarke koju je Aleksa Šantić opevao u svojoj najpoznatijoj pesmi, ulica Kujundžiluk dugačka, kaldrmisana ulica koja je puna tradicionalnih restorana, poslastičarnica, zanatskih radnji… Nakon razgledanja grada slobodno vreme za individualne obilaske. U dogovoreno vreme u odnosu na informacije vodiča polazak za Trebinje. Dolazak u Trebinje. NOĆENJE.

4.DAN /Nedelja 02.01. / TREBINJE / VIŠEGRAD /BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do odjave iz hotela. Polazak iz Trebinja oko 11 h za Tjentište i poseta spomeniku „Bitka na Sutjesci“. Nastavak puta ka Višegradu. Dolazak u Višegrad u popodnevnim satima, obilazak čuvenog kamenog mosta-zadužbina Mehmed paše Sokolovića, Andrićgrad (grad inspirisan delima i likovima našeg nobelovca Ive Andrića). Slobodno vreme. Nastavak puta ka Beogradu predviđen je oko 19 h. Dolazak u Beograd predviđen je oko ponoći (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.

Obezbeđene peronske karte (važe isključivo za putnike, a ne i za pratioce), bez nadoknade, putnici će moći da preuzmu od predstavnika  agencije, kod ulaska na perone, u vremenskom periodu od 45 min. do 30 min. pre programom predviđenog polaska autobusa. Putnici koji u naznačeno vreme ne preuzmu peronsku kartu, obezbeđenu od strane agencije, moći će na peron da uđu, isključivo sa individualno kupljenom peronskom kartom, koju su u obavezi sami da pribave (trenutna cena peronske karte iznosi 180 din.) Zbog ograničenog vremena zadržavanja autobusa na peronima, putnici moraju strogo poštovati satnicu za sastanak grupe jer u suprotnom neće se čekati i smatraće se da su odustali od putovanja.

 

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA: Celokupan iznos aranžmana do 6 mesečnih rata za korisnike VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS kreditnih kartica INTESA BANKE ili VISA, MASTER I DINA kreditnih kartica Komercijalne banke – isključivo u agenciji, ili 40 € po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 2 jednake mesečne rate bez kamate – čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije, ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aranžmana podleže promeni.

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi na bazi dva noćenja sa doručkom u hotelu u Trebinju, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje koje pokriva Covid-19 (mogućnost pribavljanja u agenciji),, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE: Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT i doplata iznosi 20 €. Dete do 11,99,god u pratnji dve odrasle osobe po ovom programu ostvaruju popust 10 €. Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

VAŽNA NAPOMENA:
Drzavljani Srbije mogu bez ograničenja da uđu u Bi H ili da tranzitiraju preko teritorije BiH, ukoliko direktno ulaze iz R.Srbije .
https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje
Prva promena po vec zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade, ukoliko programom putovanja nije drugačije precizirano. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata, itd.) agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1.000 din po ugovoru, bez obzira da li promena ugovora vec podleže promeni cene po važećem cenovniku ili obračunu storno troškova.

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama : Počitelj i Mostar – 20 €, Manastir Tvrdoš i Hercegovačka Gračanica – 5 € . Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.

OPIS HOTELA:
HOTEL NAR 4* -ovaj reprezentativan hotel nalazi se na oko 800 m od centra grada. Izmešten iz gradske vreve omogućiće vam ugodan odmor. Hotel u svom sastavu ima recepciju, restoran, vinski bar, parking. Sobe svojim dizajnom i elegancijom zadovoljavaju potrebe svih gostiju . Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem opremljene TWC-om , centralnom klimom, TV-om, telefonom, mini barom (dodatno se plaća), …Usluga: noćenje sa doručkom / švedski sto /. Švedski sto samoposluživanje, moguće i posluženje i uz asistenciju hotelskog osoblja i u skladu sa zdravstvenim preporukama lokalnih vlasti . http://www.hotel-nar.com/hotel-nar/

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 5]