SOLUN PROLEĆE 2022

 

SOLUN – drugi po veličini i značaju grad u Grčkoj, posle Atine. To je i glavni grad istoimenog okruga Solun i periferije Središnja Makedonija. Solun je jedna od najznačajnijih luka Balkana, a takođe i sajamski centar. U gradu se održava i najveće bijenale grčke dijaspore.

 

 

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda sa parking muzeja 25.maj – Kuća cveća. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim zadržavanjima radiodmora. Noćna vožnja.

2. dan SOLUN
Dolazak u Solun u prepodnevnim časovima. Obilazak srpskog vojničkog groblja “Zejtinlik”. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Galerijusov Slavoluk… Smeštaj uhotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan SOLUN – OLIMP – PARALIJA – SOLUN
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta. Odlazak na mitsku planinu Olimp i videćete novi manastir Svetog Dionisija , mesto Litohoro. Nakon toga odlazak u najpoznatije letovalište olimpske regije, Paraliju. Paralija je poznata i po mnogobrojnim prodavnicama kože i krzna, koje rade tokom čitave godine. Slobodno vreme za odlazak u šetnju i shoping u Paraliji. U popodnevnim satima povratak u Solun. Noćenje.

4. dan SOLUN
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Putovanje kroz Makedoniju i Srbiju.

5. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

DOPLATE I POPUSTI:
– doplata za 1/1 sobu 50 €,
– popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe 15 €,
– doplata za polazak iz Novog Sada 15 eura.

ARANŽMAN OBUHVATA:
– prevoz modernim turističkim autobusima (tv, klima, dvd),
– dva noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u Solunu u hotelu sa 3*,
– smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
– razgledanja i obilaske prema programu,
– usluge vodiča tokom putovanja,
– troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– boravišna taksa (plaća se na recepciji hotela po dolasku), po sobi, ukupno za 2 noći za hotel 3*- 3 €,
– međunarodno zdravstveno osiguranje (za osobe do 19 godina 401,00 dinara, od 19 do 70 godina 602,00 dinara i od 71 do 86godina 1.201,00 dinara). Doplata za osiguranje sa pokrićem za COVID-19 je 50%.
– fakultativne izlete.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2-12 godina ostvaruju popust):
– Olimp i Paralija 15 €/ 10 € deca,

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.

Smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom:
Hotel Vergina 3* – Lokacija : nalazi u centru Soluna na par minuta hoda od Trga Vardari i glavne ulice ‘Via Egnatia’. Smeštaj: Svaka soba ima SATTV, klima uređaj, telefon, kupatilo, fen za kosu. Sadržaj: Restoran,koktel bar,ostava za čuvanje prtljaga,sef,internet,parking. Više informacija o hotelu na www.vergina-hotel.gr

Kalkulacija je rađena za najmanje 45 putnika.

VAŽNA NAPOMENA:
Drzavljani Srbije mogu da uđu u Grčku, avionom, ili preko nekog od otvorenih drumskih prelaza. Za ulazak turista otvoreni su sledeći drumski prelazi : sa Bugarskom: Promahonas, Ormenio, Nimfea i Eksohi; sa Makedonijom; Evzoni , Niki i Dojrani; sa Albanijom ; Kristalopigi, Kakavia, Mavromati; sa Turskom: Kastanjez i Kipi. Svi putnici koji dolaze u Grčku, moraju prethodno popuniti elektronski obrazac prijave- Passenger Location Form, preko sajta https://travel.gov.gr/ (najmanje 24 časa pre ulaska u Grčku) i pri ulasku prezentovati dobijeni kod. Za ulazak je potrebno posedovati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, odnosno antigenski (rapid) test ne stariji od 48 sati, (oslobođena su deca do 12 godina starosti) ili potvrdu o završenoj vakcinaciji najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku, izdatu od strane nadležnog organa (potvrda, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza), ili potvrdu o preležanom Covid 19, koja se izdaje 30 dana nakon prvog pozitivnog testa i važi 180 dana. Putnici na graničnom prelazu mogu biti podvrgnuti testiranju brzim testom, a ukoliko je test pozitivan obavezna je kućna izolaciji 10 dana u objektu po izboru putnika ili onom koji bude određen od strane grčkih nadležnih organa (o trošku grčke države). Vakcinisani putnici koji budu pozitivni na brzom testu, podležu karantinu u trajanju od 7 dana i poslednjeg dana karantina bivaju testirani PCR testom. Profesionalnim vozačima u međunarodnom drumskom prevozu nije potreban test ili potvrda o vakcinaciji, ali podležu testiranju brzim testom na granici https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za- putovanje
Napomena: Prilikom prijave u hotel može se desiti da mere temperaturu putnicima, a za ulazak u muzeje, zatvorene restorane, kafiće, i druge objekte potrebna je pokazati potvrdu o vakcinaciji, test ne stariji od 24h (rapid) ili 48h (PCR).
Više informacija o ulasku u Grčku:
mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/grcka

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake 4 rate čekovima građana;
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka

 

 

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]