Skala Furka letovanje

Dugačka oko 5 km i široka plaža, na kojoj skoro nikada nema gužve, prodavnice, kafići, dobar smeštaj, i rivijera sa druge strane zaliva Termaikos, aduti su da Vaš odmor na miran način provedete upravo u ovom simpatičnom mestašcu. U Skala Furki se nalaze ambulanta, apoteka, pošta, veliki broj prodavnica i supermarketa, pekara, hotela, vila i apartmana, restorana, taverni, kafića, barova, picerija, renta car agencije. Na plaži se mogu iznajmiti suncobrani i ležaljke.

More je kristalno plavo i dobilo je plavu zastavicu – najveće Evropsko priznanje za čistoću morske vode. Kada sunce zalazi crvene, ljubičaste, narandžaste nijanse prekriju horizont.

Skala Fourka ima i istorijske vrednosti. Natpis na groblju crkve Sv Athanasios, vodi nas u rimsko doba. Nalazišta iz doba Vizantije u ruševinama crkve svetog Jovana, hramu i kućama u okolini (izvanredne arhitektonske strukture) svedoče o istoriji ovog mesta kroz vreme. Stanovnici Fourka učestvovali su u revoluciji 1821 protiv Turske.

Grad je pun zelenila. Raj s borovima, maslinama i svim vrstama drveća i cveća. Mesto gde se more sjaji na suncu, široko i mirano u kombinaciji sa borovom šumom sa planine. Lepota krajolika dopunjuje zalazak sunca s crvenim, ljubičastim i narančastim nijansama koji ukrašavaju horizont. Osim prirodne lepote okoline, izvrsna turističke organizacije čini boravak posetioca udobanim i ugodanim.

U kosmopolitskom Skala Fourka noćni život je jako zanimljiv i ispunjava sve želje posetioca. Naravno nezaboravan boravak posetioca su ture morem ili u šumama okolnih sela.
Plaža Skala Fourka je od finog belog peska, koji je pogodne za vodene sportove, od pedalina do skijanja na vodi. Veliki izbor kafića, barova i restorana zadovoljava potrebu većine posetioca. Gotovo sve su usmerene ka turističkom tržištu, ali i tradicionalna grčka jela se mogu naći u jednoj ili dve taverne.
Barovi su veoma aktivni tokom noći u Skala Fourka. Veliki disko je tu za ljubitelje provoda do kasnih noćnih sati.

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 3]