Sarti Grčka letovanje - Najlepše plaže

Gradska plaža Sartija poseduje mnoge kvalitete kao što su čistoća, topla i bistra voda, sitan pesak i bogat sadržaj, ali bilo bi šteta da dane svog letovanja provodite samo na njoj, a ne posetite ostale znatno lepše i egzotičnije širom Sitonije.

Orange Beach 

Nikako nemojte da propustite da makar jedan dan provedete na ovoj plaži, koja je  definitivno jedna od najlepših na Sitoniji. Dobila je ime po beach baru koji se tu nalazi, a smeštena je u uvali na samo 8km severno od Sartija. Bogata vegetacija, beli pesak, stene i bistra tirkizno plava boja mora nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Pre nego što se spustite strmim putićem do same plaže, naići ćete na manji parking i prostor za kampovanje u šumi. Sa desne strane nije uređena pa svoje peškire i suncobrane možete spustiti samo na travu ili stene, a u blizini se nalazi i nudistički deo.

Druga strana plaže je uređena veoma malim brojem ležaljki, ali bez tuševa i kabina za presvlačenje. Stoga, ako želite da zauzmete svoje mesto i uživate u ovoj lepoti bez gužve, preporučujemo da dođete u ranijim jutarnjim časovima. Cene pića, sladoleda i sendviča su za nijansu više od onih na gradskoj plaži Sartija.

Armenistis beach

Još jedna prelepa plaža smeštena na 15km severno od Sartija, tačnije na polovini puta do poznatog letovališta Vurvuru (Vourvourou). Za razliku od prethodne, znatno je prostranija, ali i uređena sa većim brojem ležaljki, tuševima i mini igralištem za najmlađe posetioce. Sitan pesak zlatne boje, zajedno sa kristalno čistom vodom čini ovu plažu ponosnim nosiocem Plave zastave.

Za ljubitelje kampovanja, Armenistis predstavlja pravi raj jer je sve savršeno organizovano za ovaj tip letovanja, a u blizini se nalazi kiosk brze hrane, market i taverna.

Ulaz na plažu se nažalost plaća 5e po osobi i uz ovu cenu dobijate piće ili 3,5e bez pića, a nakon 18h je ulaz potpuno besplatan.

Kalamitsi Beach

Ova plaža se nalazi u istoimenom mestu, na 15km južno od Sartija. Može se reći da je jedna od omiljenih turistima sa malom decom jer je prostrana, puna sadržaja i organizovanih sportova na vodi i nema preterane gužve. Krasi je krupniji pesak i veliki broj beach barova u sklopu kojih možete iznajmiti par ležaljki i suncobrana za 5e. Naravno, postoji dosta slobodnog prostora za vaše peškire, ali nažalost bez prirodne hladovine.

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]