OHRID – SVETI NAUM ( fakultativa ) –STRUGA 
SKOPLJE
30.04 / 04.05.2021 – DVE NOĆI SA DORUČKOM

 

Ohrid je grad-spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava), zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjevekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX .

 

 

CENA ARANŽMANA:

HOTEL “ČINGO” 3* – 79 EUR ( centar grada )
APARTMANI U GRADU – 69 EUR ( centar grada )

DOPLATA ZA 1/1 SOBU 30%

 

1.Dan(30.04)KRAGUJEVAC
Polazak iz Kragujevca 23:30 h sa parkinga kod železničke stanice. .Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.
2. Dan(01.05) OHRID
Dolazak u Ohrid u ranim jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim PANORAMSKI obilazak sa vodičem starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava,Sv,Jovan Kaneo, amfiteatar… ). Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel/apartmanre, slobodno vreme za šetnju i odmor . Noćenje.

3. Dan(02.05) OHRID – SVETI NAUM (fakultativno ) – KRSTARENJE JEZEROM (fakultativno)Doručak. Doručak.Odlazak na izlet na Sveti Naum i obilazak manastira Sv. Sv.Naum koji je izgrađen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero i okolne planine. Povratak za Ohrid i odlazak na krstarenje oko grada Ohrida u trajanju oko 1h : 30 min.Slobodno vreme. Noćenje.

4.Dan(03.05) OHRID– STRUGA – SKOPLJE – KRAGUJEVAC
Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme za još po jednu kaficu, na obali Ohridskog jezera : ) i polazak ka Skoplju. Obilazak grada u pratnji vodiča. Polazak za Kragujevac.
5.Dan(04.05) Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:
· dva noćenje sa doručkom HOTELU “ČINGO “ ili APARTMANIMA u centru grada
· Smeštaj u 1/2 , 1/3 sobama,
· Razgledanje Ohrida sa licenciranim vodičem
· Usluge pratioca grupe
· Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA
· Međunarodno zdravstveno osiguranje
· FAKULTATIVNI IZLET DO SV.NAUMA – 10 eur
· KRSTARENJE JEZEROM U TRAJANJU OKO 1h:30min – 8 eur

· Individualne troškove

NAČIN PLAĆANJA:

40% prilikom rezervacije a astatak do poaska;40% prilikom rezervacije a ostatak na jos 3 mesečne rate.

 

 

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 5]