Putovanja za doček Nove godine u Evropi

Šta je lepše od magičnog kraja godine, praznične atmosfere i raspoloženog ulaska u Novu godinu uz putovanje?

Neki od najlepših gradova Evrope su vam bukvalno na dohvat ruke, a da niste imali priliku da ih posetite, što je najčešće uzrok lošeg planiranja, obaveza na fakultetu ili poslovne prezauzetosti.

Na sreću, postoje već savršeno uređene turističke ponude, kako bi vaš odmor prošao organizovano i glatko a u koje, pored nezaboravnog dočeka Nove godine i troškova puta, spadaju i obilasci znamenitosti, fakultativni izleti, upoznavanje grada…

Doček Nove godine Istanbul

Kada se samo pogledaju vladari čija je prestonica bio Konstantinopolj, Carigrad ili danas, Istanbul, ne može da vam ne zastane dah, pogotovo kada se uzmu u obzir krucijalne odluke koje su ti vladari donosili i kakav su one uticaj imale na Srbiju. Prema ovom gradu niko ne ostaje ravnodušan, a ako ste pravi zaljubljenik u istoriju i njene vrednosti, Istanbul, koji leži na dva kontinenta i predstavlja pravi spoj istoka i zapada, tradicionalnog i modernog, je prava destinacija za vaš novogodišnji doček. Spoj Hrišćanstva i Islama, a sa druge strane grčke, rimske, vizantijske i osmanlijske tradicije, ostavio je neobrisiv pečat ovom području, u kome ćete možda baš vi ove zime odlučiti da uživate. Pored krstarenja Bosforom, imate priliku da posetite mnoga znamenita religijska zdanja, bilo hrišćansku Aja Sofiju i Vaseljensku patrijaršiju, bilo islamsku Plavu Džamiju, ili možda ipak Topkapi palatu koja je najznačajnije istorijsko zdanje i rezidencija turskih sultana itd.

Doček Nove godine Milano

Мilano је drugi po veličini grad u Italiji, glavni grad regije Lombardija u severnoj Italiji. Milano se smatra „privrednim srcem Italije“. Grad je takođe i svetski poznat privredni, modni i medijski centar. Milan je čuven po svojoj gotskoj katedrali, operi „Milanska skala“ i velikom аrhitektonskom i umetničkom nasleđu. U svetu Milan je najpoznatiji kao jedno od središta mode (uz Pariz i Njujork).

Doček Nove godine Prag

Zlatni grad Češke, Prag, je grad neverovatne arhitekture, stare preko 600. godina, a koja je imala retku sreću da preživi tokom ratova. To je razlog zbog kog je jedna od omiljenijih destinacija Srba, upravo Prag. Koliki značaj netaknuti karakter njegove arhitekture ima, dokaz je i UNESCO-va zaštita centra grada, koji je sagrađen pokraj čuvene reke Vltave, kojoj je kompozitor Bedrih Smetana posvetio svima poznatu, čarobnu kompoziciju „Vltava“. Prag je svoj procvat doživeo tokom vladavine Karla IV, u 14. veku, koji je i izgradio prelepi Karlov most, a čije ime nosi i najstariji slovenski univerzitet, Karlov univerzitet, koji takođe imate priliku da posetite ako već ovde svraćate za Novu godinu. Uz prelep pogled na kule, ulice, trgove i kuće značajnih ličnosti, poput kuće Franca Kafke, nadajte se da će padati sneg, jer je Prag pod snegom najlepši!

Putevima Cara Dušana-Serres Nova godina 2019

Serres je živopisan i moderan grad od oko 100.000. stanovnika koji nikada ne spava, sa gostoljubivim stanovnicima i predivnim znamenitostima, mnogobrojnim prodavnicama, buticima, specijalizovanim prodavnicama. Srce grada predstavlja Trg slobode sa okolnim građevinama, pešačkim zonama, barovima, malim tavernama i kafićima, poslastičarama, prodavnicama, buticima …
Ne zaboravite da je grad Serres čuven po svojim ražnjićima i radnjama sa poznatim specijalitetom „bugaca“ (vrsta slatkog i slanog bureka), prelepe pešačke zone i gradske taverne u kojima ćete uživati u čuvenoj vrsti rakije «serski uzo». Na kraju puta, naravno, ponesite sa sobom i izuzetni serski tradicionalni slatkiš „akanes“.

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]