Sigurno znate za jedno od najomiljenijih mesta naših turista u Srbiji – Paraliju. Većina vas ga je sigurno i posetila. Ipak, interesovanje za ovu destinaciju kod naših turista ne jenjava, pa joj se često i po nekoliko puta vraćaju. A razlog za to može da bude i dobar provod i danju i noću.

Paralija se svake godine sve više razvija, pa osim što ćete često čuti srpski jezik, Grci se trude da se turisti u ovom mestu lepo provedu.

Paraliju krasi mnoštvo malih plaža na obali dugačkoj 10 kilometara do kojih možete stići pešice ili biciklom koji se iznajmljuje na ceo dan. Pesak je zlatnožut, a duž cele obale su kafići, taverne i barovi. Plaže Leptokarija, Korinos, Pantelejmon i Platamonas najpopularnije su na ovom delu obale Egejskog mora.

Pesak na plaži Paralija važi za najlepši u Grčkoj, a plažu krasi i plava zastavica. Dok letujete u Paraliji možete sebe da obradujete i ponekim izletom. Solun je blizu pa možete da upoznate njegovo bogato istorijsko nasleđe, ali i pri tom šopingujete.

U blizini je i Waterpark, najveći u Istočnoj Evropi, sa mnoštvom tobogana, vodopada, fontana i različitih bazena. Jedan od izleta mogao i da bude do mesta Katerini, odakle polaze i autobusi za planinu Olimp, čuveno stanište bogova.

Almira beach bar

Jedan od načina da lepo provedete dan u Paraliji je da se uputite u barove na plaži. Na prelepoj peščanoj plaži na putu za Katerini, nalazi se Almira beach bar. Preko dana uživajte u plitkom moru odličnom za kupanje, a uveče u savršenim koktelima.

Babis i Babis – najbolji riblji restoran u Paraliji

Ukoliko ste nakon kupanja i sunčanja ogladneli – pravac restoran Babis i Babis. Iako vam se na prvi pogled čini da enterijer baš ne obećava, kada budete probali hranu promenićete mišljenje. Odlična usluga, velike porcije, preukusna hrana – oni koji su probali kažu možda najbolja u Olimpijskoj regiji.

Gold klub poznat i van Paralije

Po enterijeru zlatno crne boje odmah se prepoznaje klub Gold – stecište turista, ali i domaćih iz cele regije, koji znaju da se zapute i iz Soluna, ne bi li uživali u odličnom provodu. Ovde se često organizuje i buzuki, a gostuju i najpoznatije grčke zvezde, pa je provod do ranih jutarnjih časova zagarantovan.

Ukoliko se uželite kupovine, Paralija je poznata po prodavnicama krzna. Ukoliko je vaš izbor ipak nešto jednostavnije, obavezno posetite gradić Katerini. Katerini je samo 6 kilometara udaljen od Paralije. Do Katerinija možete i autobusom direktno iz Paralije, a u ovom šarmantnom gradiću provešćete lep dan u razgledanju i kupovini. A tu je i Solun, koji, sigurne smo, nećete zaobići.

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]