Olympic Beach 2018

U neposrednoj blizini mitske planine Olimp nalaze se brojna mestašca, koja su naročito živa tokom letnje sezone, jer imaju vrlo bogatu turističku ponudu. Jedno od takvih mesta je i Olympic Beach ( gr. Ολυμπιακή Ακτή ), koji je jedno od omiljenih mesta za letnji odmor turistima iz naše zemlje. Razlog za to je prvenstveno ne tako velika udaljenost od prestonice Srbije, uzevši u obzir da se u proseku do Olympic Beach – a putuje oko 8 sati, ali i izuzetno povoljne cene, kako smeštaja, tako i raznih drugih potrepština.

Smatra se da je ovo zanimljivo mestašce dobilo naziv upravo po obližnjoj planini, kojoj može i da zahvali za fantastičnu klimu. Olympic Beach je smešten na oko 70 kilometara udaljenosti od Soluna ( gr. Θεσσαλονίκη ) i na svega 8 od Katerinija ( gr. Κατερίνη ). U neposrednoj blizini Olympic Beach – a, na svega 2 kilometra udaljenosti nalazi se Paralija ( gr. Παραλία ) u kojoj se više čuje srpski, nego grčki jezik tokom letnje sezone. Iako postoje autobusi kojima možete stići do Paralije, najbolje je da prošetate uz more, lepo uređenim šetalištem koje povezuje ova dva letovališta. Uz to isto šetalište se nalazi veliki broj kafića, barova, grčkih taverni, ali i suvenirnica i prodavniva sa različitom robom, tako da ovih dva kilometra udaljenoti sigurno nećete ni osetiti. Takođe, tokom sezone od Olympic Beach – a do Paralije je moguće i prevesti se vozom, ali mnogi turisti tu varijantu ne vide baš kao poželjnu, jer je jedan vagon ovog turističkog vozića namenjen za smeštaj čak šestoro putnika, pa se lako može dogoditi da se ne osećate baš prijatno tokom vožnje.

Sam gradić je izuzetno bogat zelenilom i parkovima, a tokom sezone je otvoren i luna park za najmlađe.
Iako Olympic Beach ima zaista mnogo sadržaja, mnogi turisti iz naše zemlje vole da prošetaju do Paralije, jer tamo postoji čuveni market ” Lidl “, koga u Olympic Beach – u nema, ali i veliki broj diskoteka. Vrlo je važna informacija, posebno za osobe sa malom decom da u ovom letovalištu postoji nekoliko ambulanti, ali se dobro raspitajte koja pokriva osiguranje. Takođe, u mestu ne postoji apoteka. Osim taverni i kafića, koji se mahom nalaze uz šetalište, u Olympic Beach – u ima i pekara, super marketa, rent – a car agencija i svega onoga što turistima treba tokom odmora.

U ponudi lokalnih turističkih agencija su brojni izleti, samo obratite pažnju na cene, jer ponekad znaju da se bitno razlikuju od agencije do agencije. Izleti se organizuju autobusom do: Katerinija, Soluna, Kalambake i Meteora, planine Olimp, ali i brodićem do Svete Gore. U neposrednoj blizini Soluna se nalazi i najveći vodeni park na području Istočne Evrope, a neke od agencija u ponudi imaju i boravak na ovom zanimljivom mestu.

Olympic Beach – plaže

Olympic Beach ima oko deset plaža, a svaka od njih je prekrivena sitnim peskom. Kada je u pitanju ulaz u vodu, on je odličan za mališane i neplivače. A oni koji žele da plivaju u dubljoj vodi će ipak morati da se pripreme na to da hodaju oko 300 metara od obale, u proseku ( u zavisnosti od plaže ), kako bi uživali u dubljoj vodi.
Često možete čuti zamerke koje turisti upućuju na račun čistoće mora u Olympic Beach – u. A zapravo, radi se o tome da je morsko dno prekriveno morskom travom, koja ni na koji način ne ometa turiste i koja se, naravno redovno čisti. Ali, ko hoće da nađe zamerku, naći će je i tamo gde je sve pod konac.

Olympic Beach – plažeNa plažama u ovom mestu postoje suncobrani i ležaljke, koji su u vlasništvu lokalnih kafića. pa tako, ukoliko želite da iznajmite za taj dan dve ležaljke i suncobran, biće dovoljno da naručite samo jedno piće i time se smatra da su i ležaljke i suncobran vaši tokom čitavog dana. Ukoliko, pak ne želite da koristite ležaljke i suncobrane, znajte da na plažama Olympic Beach – a postoji i odvojeni deo na kome možete rasporediti svoje peškire i suncobrane, a ulaz na plaže se u svakom slučaju ne naplaćuje.

Ono što je vrlo važno za turiste koji prvi put posećuju Olympic Beach jeste da na svakoj od desetak plaža postoje tuševi, koji se ne naplaćuju.

Tokom letnje sezone, koja zvanično traje od juna do septembra, iako se meštani kupaju već od maja, prosečne temperature vazduha na godišnjem nivou su 32ºC, dok je u to doba prosečna temperatura mora oko 25ºC. Razlog za ovoliku razliku je sigurno vetar koji neprekidno, u većoj ili manjoj meri duva sa obližnjeg Olimpa.
U neposrednoj blizini plaža Olympic Beach – a postoje mogućnosti za mnoge sportove, a najčešće za odbojku i fudbal na pesku.

Plaže u ovom letovalištu su idealne za mališane, jer se mogu dugo sami igrati u plićaku, bez bojazni da im se išta loše može dogoditi, uzevši u obzir da je ulaz u more prilično dugačak.

Olympic Beach – utisci

Olympic Beach – utisciPre nego što krenu put nekog od letovališta, bilo u Grčkoj ili nekoj drugoj zemlji, mnogi naši turisti prvo čitaju utiske onih koji su već imali prilike da tamo borave. Međutim, to je mač sa dve oštrice, jer vi ne poznajete osobu koja piše neki komentar, bilo da je on pozitivan ili negativan. Zato je najbolje ne osvrtati se mnogo na to, već otići, pa se sam uveriti.

Kada su utisci o boravku u ovom letovalištu u pitanju, nećemo navesti da li su oni pozitivni ili ne, a vi zaključite sami na osnovu informacije da se broj turista iz Srbije koji posećuju ovo letovalište povećava iz godine u godinu. Verujemo da ova informacija govori više nego da pročitate tonu pozitivnih komentara.

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 3.3]