Marmaris se nalazi zapadnom delu Turske i izlazi na Egejsko more. Smešten je u velikom zalivu koji mu obezbeđuje mirnu vodu sa malo talasa. Sam grad je strukturiran tako da se prostire duž obale i skoro je povezan sa nešto mirnijim i manjim mestom Ičmelerom, poznatom po velikim smeštajnim kapacitetima i nešto lepšoj plaži nego u gradu.

Marmaris je u prošlosti bio poznat kao ribarsko naselje, koje se vremenom razvijalo, da bi u novije vreme postao jedno od najvećih turskih letovališta. Ovo je grad u kome se na jedinstven način prepliću moderna atmosfera sa ukusom, mirisom i zvukom orjenta. Pored Kušadasija i Bodruma, Marmaris je još jedno veliko letovalište zapadne obale Turske. Ujedno je i najdalje mesto do koga se organizuju autobuski aranžmani.

Poznat je po velikoj luci gde su usidreni mnogi veliki brodovi, jedrenjaci, jahte. Veliko šetalište duž obale mora je veoma lepo uređeno sa drvoredom visokih palmi i plažom odmah pored šetališta. Svojim izlaskom na luku pretvara se u široku promenadu prepunu restorana, barova i kafea.

Za Marmaris možemo da kažemo da je zaista destinacija za sve one koji žele aktivniji odmor i provod, ali i one koji vole mirnija letovanja kakva preferiraju porodice sa decom. Za porodice je posebno pogodan Ičmeler koji je manje bučan i okružen zelenilom duž čitave plaže. Veliki izbor izleta, ekskurzija i krstarenja omogućavaju mnogo toga da vidite i vreme provedete raznovrsno, a plaže u gradu i okolini su tu za one koji ne žele mnogo da putuju.

Za mlade kao i sve one koji uživaju u noćnim izlascima i provodu, u starom gradu je čuvena ulica Bar Street prepuna klubova i barova ispred kojih će se verovatno otimati o vas i preporučivati vam da baš kod njih svratite. S obzirom da je ulica uska, veoma je bučno jer se čini kao da se takmiče iz kog kluba će se čuti glasnija muzika. Cene pića su nešto više od cena u lokalima pored mora u luci. Posebnu atrakciju predstavljaju turske večeri, uz tradicionalni trbušni ples, hranu i piće.

Marmaris plaže

Dve su plaže najpoznatije – Marmaris Urban plaža i Marmaris long plaža. Plaža Icmeler je takođe odlična. „Plavom zastavicom“ je ovenčana plaža Turunc koja se nalazi na 20 kilometara udaljenosti od centra Marmarisa.

Plaže su dobre, sređene, uglavnom peščane ili sitni šljunak, i čiste. Na svakoj od njih ima ležaljki i suncobrana za iznajmljivanje i koji se naplaćuju, uglavnom ne preko 4 evra. Svakako, ukoliko svaki dan menjate plažu, sa Turcima uvek možete da nađete neku sredinu što se cena tiče, tako da uvek pokušati sa cenjkanjem. Ukoliko ste na nekoj plaži nekoliko dana, onda na nekim mestima možete dobiti i specijaln popust. Takođe, na nekim od plaža ne morate platiti suncobran i ležaljke ukoliko u njihovim lokalima naručite nešto od hrane ili pića. Mnogi se slažu da su plaže u Ičmeleru prostranije i nešto lepše od plaža u gradu, pa ukoliko ste smešteni u gradu, odvojte neki dan i za Ičmeler jer je na samo 8-9 km od Marmarisa, gotovo su spojeni, i dolmušima se veoma brzo stiže.

Ljubitelji šopinga će takođe moći da uživaju u Marmarisu. Veliki bazar sa mnoštvom lokala i tržnica koji imaju veliku ponudu oduševiće sve kupoholičare. Nakit, čajevi, raznovrsni turski slatkiši, predmeti od drveta, garderoba, koža i suveniri…Sve to kao i druge brojne sitnice možete pronaći ovde i uz pametno cenjkanje možda dobiti najbolju ponudu.

Marmaris izleti

Jedno od mesta koje ne bi trebalo da propustite dok ste u samom gradu je Castle bar koji se nalazi u starom gradu i koji je poznat po fenomenalnom pogledu na zamak, luku i sam grad. Naročito je lep pogled noću kada mnogobrojni reflektori i svetla grada stvaraju posebno lep prizor. Castle bar u svojoj ponudi ima i hranu i piće, ali su cene više.

KOMPLETNU PONUDU HOTELA POGLEDAJTE NA LINKU ISPOD ⇓

http://foryou.rs/aranzmani/marmaris-leto-2020/

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 5]