MALA TURA ALBANIJA

USKRS I 1. MAJ 2022

MALA TURA ALBANIJA
Provedite Uksrs i Dan rada – Prvi maj 2021.godine istražujući evropske gradove. U našoj ponudi za ovo proleće nalazi se mala, ali dinamična tura po Albaniji koja, osim zanimljivih atrakcija, obuhvata upoznavanje sa istorijskim znamenitostima i kulturom jedne veoma neobične zemlje.

Ovu prolećnu avanturu započinjemo u Ohridu, legendarnom centru srednjovekovne umetnosti i istorije. U ovom gradu predstavićemo vam jedinstvene građevine kao što su Rimski teatar, Samuilova tvrđava i mnogi drugi. Skadar je sledeća destinacija naše male ture, gde ćete imati priliku da se upoznate sa čuvenom tvrđavom Rozafa sa koje se pruža neverovatan pogled na čitav grad. Kruja je grad koji će vas ostaviti bez daha. Njegova arhitektura srednjevekovnih motiva i simbola danas predstavlja jednu od najvećih atrakcija ove regije. Iskoristite prolećne praznike da zajedno sa nama otkrijete sve čari ove neobične zemlje, mi smo spremni za novu avanturu, a vi?

 

29.04.-03.05.

89€

BEOGRAD
1. dan. DAN
Polazak autobusa iz Beograda je na Turistickom terminalu SP Lasta AD (autoput Beograd-Nis ) u 18.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Vožnja preko Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora.

OHRID – DRAČ
2. dan. DAN
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Panoramski obilazak grada u pratnji vodiča: spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.veka odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, Rimski teatar.Slobodno vreme do polaska za Drač. Dolazak u Drač u popodnevenim satima. Razgledanje Drača, jednog od najstarijih gradova Evrope koji je osnovan 627 godine pre nove ere i drugi je grad po veličini u Albaniji. Slobodno vreme. Smestaj u hotel.Noćenje.
DRAČ – KRUJA – SKADAR
3. dan. DAN
Doručak. Fakultativni odlazak za Kruju – Skadar. Kruja je jedan od najlepših gradova ove regije i rodno mesto jednog od najčuvenijih albanskih junaka Skender bega. Poseta Skenderbegovoj tvrđavi iz 6. veka u okviru koje se nalaze istorijski i etnografski muzeji. Odlazak do karakterističnog starog bazara gde se mogu naći ručno rađeni ćilimi, proizvodi od alabastera i mnoge druge rukotvorine. Slobodno vreme do polaska za Skadar, jednog od najstarijih gradova Evrope koji je često bio razlog velikih bitaka i tema opevana u mnogim pesmama. Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča: Arheološki i Etnogafski muzej, tvrđava Rozafa. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u Drač. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje
DRAČ – TIRANA
4. dan. DAN
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak do Tirane, grada koji se nalazi na 40 km od od Drača. Obilazak grada: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg. .Slobodno vreme. Povratak u Drač. Oko 18 h je predviđen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Albaniju i Makedoniju prema Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
BEOGRAD
5. dan. DAN
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima (vreme dolaska zavisi od uslova na putu i graničnih prelaza. (Kraj usluga)

NAČIN PLAĆANJA
30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanje
30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u tri mesečne rate čekovima građana uz uvećanje od 3% na ukupnu sumu

ARANŽMAN OBUHVATA
prevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama navedenim u programu
smeštaj u Draču u hotelu 3*(2 noćenje sa doručkom –švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama;
panoramske obilaske prema programu
troškove organizacije i vođenja puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA
OBAVEZNU gradsku taksu (1 eur po osobi i nocenju – plaćanje u agenciji)
OBAVEZNO putno zdravstveno osiguranja (4 eur po osobi)
ulaznice i fakultativne izlete
druge individualne troškove putnika

FAKULTATIVNI IZLETI
1.Obilazak Skadar-Kruja – (30 € po osobi)

2.Obilazak Tirana – (25€ po osobi)

Ili Paket izleta: Skadar-Kruja + Tirana– (50€ po osobi)

Prijave za fakultativne izlete prilikom prijave za aranžman ili najkasnije pet dana pre pocetka putovanja.

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

DODATNE INFORMACIJE
NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ-HOTEL:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici aqua.ogitive.info
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
NAPOMENA:

Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

 

 

 

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]