Luksuzna strana Halkidikija

Egzotične plaže i luksuzni hoteli za nezaboravno letovanje. Pravi hotelski biseri nalaze se i u prvom komšiluku – na Halkidikiju. Sever Grčke se među turistima često neopravdano vezuje samo za „narodni“ turizam, iako ova regija može da se pohvali ekskluzivnim destinacijama, koje po sadržajima nimalo ne zaostaju za hedonističkim rajevima na Karibima.

Zato ne čudi što ovaj deo Grčke postaje i mesto za prestižni turizam, koji privlači bogate goste iz Evrope i Rusije.

Bez obzira na to da li ste uskočili u sopstveni automobil ili autobus, nećete se propisno ni ukočiti od sedenja, a već će se u daljini nazreti tirkizno more ispred prvog luksuznog odredišta na Halkidikiju – hotela „Okeanija“. Nalazi se na samom početku Kasandre (prvog „prsta“), kraj živopisnog gradića Nea Moudanija. S terasa ovog grandioznog hotela, izgrađenog u obliku amfiteatra, puca pogled na zalazak sunca koji oduzima dah.

Gurmanluci su zagarantovani, jer princip „sve uključeno“, pored svih obroka, ovde obuhvata i neograničeno konzumiranje brendiranih pića, koktela, kapućina, ceđenih sokova… Tu je i četiri „a la kart“ restorana (u ponudi imaju više od 100 regionalnih i svetskih marki vina), a posebna atrakcija su kaskadni bazeni. Na plaži non-stop „špartaju“ kelneri, donose piće i hranu, pa gostu jedino preostaje da se zavali u ležaljku i uživa…

Hedonizam je zagarantovan u hotel-apartmanima „Porto Sani vilidž“ i „Sani Asterijas“, a ništa manje nisu impresivni ni hoteli „Sani bič klub“ (s privatnim bazenima) i „Sani bič“. Nekoliko tamošnjih restorana dobilo je i čuvene „Mišlenove“ „zvezdice“, a gostima je na raspolaganju i meni s jelima bez glutena. Zato ne čudi činjenica što sobe ovde „planu“ i po nekoliko meseci pre letnje sezone.

Za one kojima egzotične plaže u Saniju nisu dovoljne, organizuju se brodski izleti do okolnih skrivenih uvala, ali i krstarenje uz šampanjac oko odmarališta u zalazak sunca. Hotel okružuju borove šume i maslinjaci, saobraćaja gotovo da i nema, zbog čega je ovo i jedinstven ekološki kompleks. Marina za brodove je jedna od najluksuznijih u istočnom Mediteranu.

Selimo se na Sitoniju. A tamo, titulu najluksuznije destinacije od ove godine nosi potpuno novi „Ikos Olivija“ hotel.

Mediteranski stil preovladava u izuzetno modernim sobama i apartmanima, od kojih neki imaju i privatne bazene. Goste čeka „sve uključeno“ koncept, koji domaćini nazivaju „beskonačni životni stil“, a to podrazumeva opuštenu i prijateljsku uslugu i osećaj da niste u klasičnom „ol inkluziv“ hotelu sa raznim pravilima, već u prirodnom okruženju, gde je sve na raspolaganju.

Specijaliteti nagrađeni „Mišlenovim“ zvezdicama i vina svetske klase su i ovde na raspolaganju, a kome tirkizno more nije dovoljno, može da se opusti u laguna bazenu, koji je velika atrakcija odmarališta.

I treći „prst“ Halkidikija, Atos, nije rezervisan isključivo za hodočasnike, jer se tu, osim Svete gore, nalazi hotel „Igl palas“, odmah pored gradića Uranopolisa.

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]