Letovanje u Tunisu

Za prosečnog turistu iz Srbije, Tunis spada u red najprivlačnijih i najjeftinijih inostranih destinacija. Izbor konkretnog mesta za letovanje u Tunisu svodi se na 3 regije: severo-istočnu (Nabeul i Hammamet, sa Yasmin Hammamet-om), centralno-istočnu (Port El Kantaoui, Sousse, Skanes, Monastir i Mahdia) i jugoistočnu (ostrvo Djerba).

Najveći broj hotela po turističkim risortima, smešten je na samim plažama i udaljen od centralne, gradske vreve.

Tunis je prepun arheoloških nalazišta, počev od rimskih, preko berberskih, hrišćanskih, pa sve do arapskih. Na većini lokaliteta u kojima možete videti više stvari na jednom mestu, na jednoj ulaznici odštampani su nazivi svih lokaliteta uključenih u cenu (za na pr. 3 eura, u Keruanu možete videti 8 stvari). Na prvom lokalitetu platićete ulaznicu, a na ostalim ćete na odsečcima ulaznice (na mestu naziva lokaliteta na koji ste dospeli) dobiti pečat. Tako ćete i sami imati evidenciju o tome gde ste već bili, a šta tek treba da obiđete.

Letovališta u Tunisu

YASMINE HAMMAMET

Turističko naselje Yasmine je izgrađeno 2000. god. i od Hammameta udaljeno svega nekoliko kilometara. Ime je dobilo po nežno belom jasminu koji je u Tunisu simbol života i sreće, a buket jasmina predstavlja dobrodošlicu i gostoprimstvo. Duga promenada kao stvorena je za večernje šetnje, lunapark Svet Kartagine i noćni život zadovoljiće i stariju i mlađu populaciju, a ponos naselja je jezgra Yasmine – biser arhitekture gde vam nikada neće biti dosadno. Obiđite restorane iz kojih se šire mirisi odličnih lokalnih specijaliteta, dozvolite da vas razmaze.

PORT EL KANTAOUI

Port El Kantaoui, moderno turističko naselje izgrađeno je samo s jednom jedinom namerom – a to je zadovoljiti svoje goste. Središte događanja je marina s brojnim trgovinama, buticima, lokalima i restoranima. Golferi će biti oduševljeni igralištem s 36 rupa, a za ostale sportiste tu je široka ponuda vodenih i drugih sportova. Ukoliko radije želite mirniji odmor, uživaćete u izležavanju na prekrasnim plažama i kupanju u kristalno čistom moru. Sousse, treće najveće tunisko mesto, nazvano i „biser Sahela“ nudi brojne restorane, lokale, trgovine i ostale mogućnosti zabave.

DJERBA

Djerba je ostrvo veličine 500 km2 koji je još u rimsko doba bio omiljeno letovalište s ugodnom klimom. Sa svojom veselom naravi ističu se Midoun i ostrvska prestonica Houmt Souk. Središte Houmt Souka ispunjeno je suvenirnicama, malim pansionima i brojnim restoranima, u kojima u ugodnoj okolini ispunjenoj raznim mirisima možete probati razna tuniska tradicionalna jela. Bele kuće starog dela grada kao i u ostatku Tunisa krase svetlo plavi prozori i vrata. Bela boja označava mir, a plava – nebo.

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]