Letovanje u Grčkoj

Santorini: najbolji zalazak sunca

Ljudi iz celog sveta dolaze na ovo ostrvo samo da bi uživali u predivnom zalasku sunca.

Gledajte crvenu loptu kako tone u more, iz svoje sobe u Oii, a onda uhvatite autobus i obiđite glavni grad ostrva, Firu. Tamo je noćni život jednostvano neverovatan, a sigurno ćete se zabaviti u Enigmi ili Koo klubu; a nećete pogrešiti ni ako izaberete klub Murfy.

Navagio plaža, Zakintos: najviše dešavanja

Poznata i pod nazivom Shipwreck plaža, ona je definitvno središte događaja.

Veruje se da je ovde poslednji brod prošao 1983. godine, ali se nasukao pre provere šverca cigara, vina i još mnogo korisnih stvari. Brod se i dalje nalazi među belim liticama, a kada se budete vozili do njega ne zaboravite masku za ronjenje jer je je pogled ispod mora predivan.

Krit: najraznovrsniji

Predivne plaže, divan pogled i noćni život, razlozi su zašto je Krit, najveće grčko ostrvo, izbor mnogih. Krit je ostrvo poznato po mitu o Minotauru i drevnoj minojskoj civilizaciji čije ostatke i danas možete videti.

Selo Retimno nudi sve na jednom mestu, pa se ne morate truditi da ga napuštate. Odsednite u hostelu Rethymno youth i uživajte u prelepim plažama koje se nalaze na korak od smeštaja, ili istražujte stari mletački grad i luku.

Na plažama postoji dovoljno sportskih aktivnosti, a noći provodite u Rok kafeu, ili ponesite pivo na plažu i igrajte u Kaktus baru sve do izlaska sunca.

Crvena plaža, Krit: nudizam na vrhuncu

Do najboljih plaža Krita je i najteže doći, ali ne odustajte lako. Idite autobusom do grada Matale ili iznajmite povoljan smeštaj u vilama Dimitris.

U Matali će vas putokazi voditi do plaža, tako da ćete do tamo bez problema stići; iako su putići malo strmi.

Kada stignete skinite svu odeću sa sebe i uživajte u najboljoj nudističkoj plaži u Grčkoj.

Mikonos: najbolje žurke

Mikonos je rezultat kombinacije predivne grčke prirode i konstantne zabave. Velika akcija kreće sa plaže Paradise . Odatle se preselite u glavni grad Mikonosa i odmorite se od haosa i gužvi. U Kaprisu gledajte zalazak sunca i popijte par pića u Astri, a zatim pođite ka svojoj bazi.

Mikonos, Paradise beach: najpijanija plaža Joye~

Baš kao i muzika, ni pijančenje na Paradise plaži, nikad ne prestaje. Pridružite se masi iz celoga sveta i zajedno slavite život. Iako ćete zbog ludog provoda, propustiti da uživate u lepoti predela, ne zaboravite da hodate po zlatnom pesku, da ronite u predivnom moru i skijate na vodi kao pravi profesionalci.

Milos, najosamljenije mesto

Dođe vreme kada ne želimo di džeja na plaži i pijane ljude oko sebe. Ako se tako osećate, Milos je pravi izbor. Odsednite u hotelu Aeolis i uživajte u luksuznom glavnom gradu i obližnjim skrivenim plažama.

Obiđite neka tajnovita mesta koja se nalaze na ovom ostrvu, i nikako ne propustite istraživanje pećine Papafragas.

Mavra Volia, Hios: avanturističko mesto

Plaža Mavra Volia (“Crno kamenje”) je jedna od glavnih atrakcija Hiosa.

Podeljena na tri dela, ova plaža se prostire daleko izvan Emporio grada.

Ronite, skačite nagi sa litica i radite sve što i pravi avanturisti.

Uživajte u brojnim restoranima, a ako ste ljubitelj ribe posetite Porto Emporios koji se nalazi baš na vodi.

Skopelos: skrivena tajna

Zaobiđite popularni Skijatos i otkrijte savršenost obližnjeg Skopelosa. Ako dođete trajektom, sigurno će vas neko od lokalaca pozvati da odsednete u njihovom domu. Dobićete smeštaj za male novce, a uz to i domaći obrok. Ako više volite hotelski smeštaj izaberite studio Stela.

Njihove sobe se nalaze nadomak grada, a autobusom možete stići do prelepih plaža Panormos i Milia.

Mirtos plaža, Kefalonia: najbolja plaža

Na severozapadnom kraju Kefalonije nalazi se Mirtos plaža, koja se često naziva najboljom grčkom plažom. Na prvi pogled možda će vam se činiti da nije ništa posebno, ali ćete ubrzo uvideti kako se to svetlucavo more divno uklapa sa zelenim planinama koje ga okružuju.

Grčka nudi mnoga zadovoljstva u najrazličitijim oblicima. Sada je na vama da izaberete ono što je najbliže vašem temperamentu.

Ocenite aranžman
[Total: 6 Average: 5]