Letovanje Grčka - Pefkohori

PEFKOHORI je jedno od omiljenih letovališta koje odlikuje lepa peščana plaža, plavo zelena boja mora, brojni kafići, barovi i restorani na obali. Pefkohori se nalazi na prvom prstu Halkidikija i od Soluna je udaljen oko 100km. Predivna plaža, kristalno more, raznovrsne prodavnice kao i uvek posećeno šetalište, trgovi i parkovi, učiniće Vaš odmor jedinstvenim. Zbog mnogobrojnih klubova i diskoteka ovo mesto je čest izbor i mlađe populacije.

Pefkohori plaže

Plaža Pefkohori nije široka, ali je dugačka i čitavom njenom dužinom se prostire šetalište. Možete naći smeštaj pored plaže sa druge strane šetališta, a tu su takođe načičkani barovi i taverne za okrepljene.

Golden Beach

Golden Beach je plaža koja je dobila naziv po zlatnoj boji peska. Plaža se nalazi na par kilometara od Pefkohorija i lokalnim autobusom se lako dolazi do nje. Plaža je urbanizovana, možete na njoj iznajmiti suncobrane i ležaljke. Duž plaže se nalaze borovi koji u pojedinim delovima prave prirodnu hladovinu. Plaža je idealna za ljude sa malom decom.

Glarokavos

Između Pefkohorija i Paljurija se nalazi plaža Glarokavos. Plaža je odlična za one koji žele da pobegnu od gužve. Duž plaže se prostire borova šuma koja pravi hladovinu. Ponesite svoju opremu za plažu i provedite ceo dan u mirisnoj hladovini pokraj kristalno čistog mora. Plaža je popularna među kamperima, pa i roniocima.

Ksenija

Pesak, plitak ulazak u vodu, mirno, čisto i bezbedno more, kao i prirodna hladovina su glavni aduti ove plaže i čine je veoma primamljivom za mališane. Plaža je urbanizovana i na njoj se nalaze barovi. Vikendom za vreme sezone je plaža Ksenija prepuna Grka koji iz Soluna dolaze da se osveže i okupaju tako da gledajte doći što ranije ili je izbegnite (ukoliko Vam smeta gužva, naravno). Do plaže Ksenija je iz Pefkohorija moguće doći lokalnim autobusom.

O letovanju u Pefkohoriju, govori i to, da je Pefkohori veoma popularno odmaralište i kod samih Grka, za vreme vikenda, tako da povremeno može biti dosta gužve, što je veoma prihvatljivo kada su u pitanju mladi. Glavni potez plaže u Pefkohoriju karakteriše neverovatno dugo šetalište pod palmama, koje je prepuno picerija, radnjama sa brzom hranom, kao i tavernama i kafićima. U severnom delu postoje diskoteke za one koji uživaju u bučnom noćnom životu.

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 5]