Kalitea letovanje

Kalitea je moderan, komercijalni i kosmopolitski centar sa velikim hotelskim kompleksima i tradicionalnim sobama za iznajmljivanje. Kalitea zadovoljava potrebe najzahtevnijih posetilaca, uz to ona se može pohvaliti spektakularnim noćnim životom.

Kalitea je letovalište na istočnoj obali poluostrva Kasandra i važi za jednu od najomiljenijih i najatraktivnijih njegovih destinacija. Udaljena je 95 km od Soluna. Laguna i plaža uzvišenjem su odvojeni od letovališta pa su, centralni uređeni park i balkoni nekoliko restorana i kafića, izvanredan vidikovac sa lepim pogledom na Egejsko more, što u prevodu sa grčkog i znači Kalitea (lep pogled).

Ovaj turistički centar privlači na hiljade i hiljade posetilaca, koji ovde dolaze da uživaju u izvanrednim plažama i velikim arheološkim otkrićima.

Više prodavnica prehrambenih proizvoda dovoljne su za snabedavanje, a u mestu postoje i odlične poslastičarnice, taverne, restorani brze hrane…

U mestu postoji nekoliko popločanih ulica koje predstavljaju pešačku zonu, a prepune su prodavnica suvenira, garderobe i raznoraznih đinđuva.

S obzirom da je samo mesto na uzvišenju uz magistralu do plaže se silazi nizbrdicom što je potrebno imati u vidu prilikom biranja Kalithee kao destinacije za letovanje. Ukoliko odabrani smeštaj nije na samoj plaži, do plaže se može otići pešice (nizbrdicom odnosno uzbrdicom) ili kolima. Kalithea je i odlična baza za obilazak obe strane prsta, pa su joj tako u neposrednoj blizini kako Siviri tako i Polihrono, Hanioti i ostala atraktivna mesta na Kasandri.

Plaža u Kalitei je poznata po dugačkom plićaku i tirkiznoj, bistroj i veoma čistoj vodi. Lepota ove plaže je gotovo neopisiva i predstavlja pravo uživanje posebno za decu.

Desni deo plaže, gledano prema moru mestimično je stenovit i više odgovara mlađima i svima koji ne vole gužvu, dok je središnji i levi deo plaže prosto savršen za porodice sa decom. Kalitea predstavlja odličan izbor za letovanje na Kasandri.

Palini plaža

Duga oko hiljadu metara. Pesak čist i mekan. Voda pri obali plitka i prozirno čista. Tek nakon stotinka metara postepeno se povećava njena dubina. Idealna za decu i one koji čine tek prve korake u plivanju. Jedna od najlepših u tom delu Kasandre. Na njenim obrisima viori se plava zastava, priznanje UN za ekologiju, čistoću i održavanje plaže. Preporuka bez premca.

Ležaljke, suncobrani i sportski rekviziti na vodi deo su hotelske ponude, koje i ostali posetioci mogu da koriste, po popularnim cenama. Naravno, i hranu i piće, prelepa šetališta oko hotela, okružena morem zelenila, bazenima i sadržajima za zabavu i razonodu.

Tu je i pešačka zona sa mnoštvom prodavnica i letnjih bašti, LIDL i drugi supermarketi, turističke i rent a car agencije, banka, pošta, apoteka kao i sadržaji za večernju zabavu. Mesto je popularno među turistima iz cele Evrope a Solunjani, zbog dobrog provoda, ovde „skoknu“ čak i na kratko – vikendom.

Ocenite aranžman
[Total: 4 Average: 5]