grcka u septembru

Letovanje van sezone postaje polako popularno i kod nas. Septembar je pravo vreme za odmor, jer nema velikih gužvi na plažama (kao ni na putu i na granicama), temperature su prijatnije, a cene u odnosu na špic sezone mogu biti i upola niže.

Manja gužva

Sigurno među vama ima onih kojima smeta gužva na plaži i svakodnevna potraga za dobrim mestom na pesku. To vam se van sezone neće dogoditi jer ima mnogo manje turista. Samo ćete biti u dilemi da li peškir pomeriti ipak na neko drugo mesto.

Letovanje u Septembru je jeftinije

Osim što su turistički aranžmani jeftiniji, manje novca potrošićete i na sve ostale usluge. Hrana i piće su najčešće na popustu, jer je kraj sezone. Takođe i svi drugi vidovi zabave, ulasci na bazen, iznajmljivanje ležaljki su mnogo pristupačniji. Velika je verovatnoća da ćete već za sledeću sezonu pazariti odličan kupaći za mnogo manje novca.

Mnogo je morskih destinacija gde je krajem leta odmor lepši nego usred sezone. Toplo more, prijatne temperature i niže cene dobri su razlozi za letovanje.

POPULARNA plaža Navaljo na Zakintosu uvek je prepuna turista, osim u septembru!

Bezbroj je razloga zašto treba uhvatiti septembarsko sunce, a tišina na najslikanijoj grčkoj plaži jedan je od najvažnijih. Mistična pećina Melisani na Kefaloniji, do koje se stiže samo brodićem, tokom špica sezone puna je čamaca koji se guraju na ulazu u ovo čudo prirode. Međutim, u septembru je ostrvo kapetana Korelija mirna, sunčana oaza, sa besprekorno čistim plažama.

Na Mediteranu septembar je vreme kada se slave novo vino i maslinovo ulje, a turisti koji odluče da se u narednom periodu okupaju u Sredozemnom moru uživaće i u mnogobrojnim festivalima.

KRIT

Najjužnije grčko ostrvo ima poseban šarm krajem leta, kada sve taverne i radnje obasjava zlatno sunce. Najveće prednosti odmora na Kritu su prijatna temperatura, sunčanje bez opekotina, odlazak na izlete (poput Knososa) bez padanja u nesvest i mogućnost da se bez znojenja prođe kroz klanac Samarija. Festival Svetog krsta održava se drugog vikenda u septembru u selu Megala Horafija, kada Krićani pevaju, igraju i piju.

Prosečna temperatura: 26 stepeni.

ZAKINTOS

Uvek je lepo na ovom jonskom ostrvu, ali je septembar vreme kada treba biti mlad ili se osećati mladim! Zante je mesto za dobru zabavu, a najbolje žurke se organizuju baš u tom mestu. „Bele zabave“ su nedeljom uveče, VIP žurke subotom, petkom je đuskanje uz prskanje bojom, četvrtkom je jahta-parti, utorkom se igra oko bazena…

Prosečna temperatura u septembru: 29 stepeni.

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]