Grčka letovanje sa porodicom

Nei Pori

Letovalište u podnožju Olimpa, na oko 160km od makedonske granice, u kojem noćni život skoro da ne postoji biće možda baš ove godine vaša porodična oaza mira. Duga peščana plaža, veoma čisto more, postepeni ulazak u vodu, veliki broj taverni sa prelepom grčkom muzikom biće sasvim dovoljni da se opustite i uživate u vremenu provedenom sa porodicom. Fin i sitan pesak koji krasi dugačku plažu Nei Porija, probudiće i u vama dete i poželećete da se sa decom igrate u tom pesku i pravite raznorazne oblike.
Ukoliko poželite da probudite u vama avanturistički duh, naša preporuka je izlet do Olimpa ili drevno pastirsko selo Stari Pantelejmon u brdu, sa kog se pruža prelep pogled u neposrednoj blizini Nei Porija.

Halkidiki

Halkidiki ima dosta sjajnih plaža, a nalazi se u severnom delu Grčku, a za porodice (ali i za sve ostale) je dobro i to što većina plaža ima „plave zastavice“. Halkidiki je raj i za one koji vole hranu jer ima bogato gastronomsko i kulturno nasleđe.

Turistima se savetuje da posete planinu Atos, gde nažalost ženama nije dozvoljen pristup, ali i pećinu Petralona, kao i Stagiru, Aristotelovo rodno mesto.

Porodice mogu da odsednu u tradicionalnim ostrvskim kućama ili da izaberu neki od hotela, gde se u mnogima takođe organizuju aktivnosti za decu od četiri meseca do 16 godina.

Turisti ovde mogu da uživaju u festivalima na otvorenom, posvećenim džez, klasičnoj ili tradicionalnoj muzici.

Krit

Nalazi se u južnom delu Egejskog mora i dom je najranijih evropskih civilizacija. Turisti koji posete Krit mogu da očekuju gostoprimstvo od stanovnika, ali i da uživaju na prelepim plažama ovog ostrva gde je leto najduže u Grčkoj.

Mesta koja se preporučuje da posetite su Arheološki muzej u Heraklionu, pećinu Diktean, stare gradova Haniju i Retimno, klisuru Samarija, jednu od najdužih u Evropi…

Možete da ostanete u nekom od brojnih hotela ili gostionicama širom ostrva, u blizini plaže ili malo dalje, u nekom od planinskih sela.

Posetioci Krita mogu da uživaju u seoskim festivalima, festivalima vina i religioznim proslavama koji se održavaju u gradovima i seoskim crkvama, ali i renesansnim festivalima.

Posebno zanimljivi za mališane su Kretarijum u Heraklionu i vodeni park u Haniji.

Tasos

Ostrvo Tasos ili „Šuma koja pliva“ je najsevernije Grčko ostrvo, idealno za porodični odmor.  Limenas, kao glavni grad, sa mnoštvom taverni, kafića, velikim šetalištem i lepom gradskom plažom, dobar je izbor za mališane. Sa dosta sadržaja i zabave za decu, luna parkom, vozićima, parkovima sa igračkama, toboganima i drugim zanimacijama vaši mališani će upotpuniti svoju avanturu.

Arheološko nalazište, stara luka grada, crkvica na uzbrdici samo su neke od znamenitosti koje nudi ovaj grad.

Ipak, ukoliko nastavite vaše putovanje ka Potosu ili Limenariji, budite sigurni da ćete i tamo pronaći sve što je potrebno za naše male “dragulje” , kao i bezbroj plaža koje se protežu u potezu od Limenasa do Limenarije.

Golden beach, Paradiso beach i Makrijamos su samo neke od njih, jer imaju postepen ulaz u vodu, sa dugim plićakom, a Makrijamos se još izdvaja i po uređenom igralištu za decu, i velikim kompleksom, gde slobodno šetaju paunovi, srne i druge životinjice, pa jedan deo podseća i na mini Zoo vrt.

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]