Crna Gora
MORE LJUBAVI, STARI GRADOVI, MANASTIRI…
USKRS/PRVI MAJ: 30.04 – 03.05.2021.

 

Budva / Uličice i trgovi Starog budvanskog grada pamte ljudske stope više od 2000 godina unazad.Kameni reljefi u dosluhu sa legendama čuvaju priče o drevnoj romansi, o ljubavi jačoj od života i od smrti. Na ovom malom kamenitom poluostrvu ukrstile su se mnoge kulture i svaka je ostavila svoj zapis. Danas je to grad teatar,turistički centar, festivalski grad, mondensko letovalište i prestižna tačka na turističkoj karti Evrope. Usponi velikih mediteranskih kultura obeležili su duh ovog grada, koji se oseća i danas, kada je Budva izrasla u jedinstveni turistički biser ovog dela Jadrana. Kao turistička destinacija ovaj grad je poznat od davno – prvi turisti ovde su stigli još 1923. godine, a danas Budvu često nazivaju i „metropolom turizma“ jer je najposećenija destinacija u Crnoj Gori i jedna od najposećenijih na Jadranu. Ono što privlači ljude i dovodi ih u Budvu je pre svega nešto što je priroda darovala ovom kraju, a darovala mu je neponovljivu lepotu sunca, mora i nisku bisernih plaža u podnožju gorostasnih planina. Velika vrednost Budve je i njeno kulturno i istorijsko nasleđe: brojni spomenici, iskopine, tvrdave, manastiri, crkve …

Cetinje, predstavlja izdvojenu kulturnu cjelinu, koja je dio kulturno – turisticke zone. Na Cetinju ima 55 kategorisanih spomenika kulture, medju kojima je 10 od izuzetnog značaja. Najveći dio spomenika skoncentrisan je u gradu, i skoro su svi u funkciji. To su uglavnom danas – muzeji, galerije, vjerski objekti i kulturne institucije. CETINJSKI MANASTIR – nalazi se u neposrednoj blizini Dvorca kralja Nikole i Njegoseve Biljarde. Predstavlja najvaznije svetiliste u gradu. Sagradio ga je 1701. godine vladika Danilo Petrovic. Manastirski kompleks danas je centar crnogorske duhovnosti i kulture. Ima jednobrodnu crkvu skromnih dimenzija, posvecenu Presvetoj Bogorodici. Tu je i ikonostas iz XIX vijeka rad grckih majstora. U crkvi je civot sa mostima Sv. Petra Cetinjskog, a ispred crkve grobovi knjaza Danila i vojvode Mirka Petrovica. Sa sjeverne strane manastira je i celija Sv. Petra Cetinjskog, a juzno su dvospratni manastirski konaci. Manastirski muzej smjesten je u Njegosevom konaku, koji je po bogatstvu i raznovrsnosti eksponata svojevrsna muzeoloska institucija. U odajama muzeja se nalaze vitrine u kojima se cuvaju vrijedni i dragocjeni eksponati, od kojih su pojedini izradjeni i od plemenitih materijala.
Manastir Reževići nalazi se na zelenom platou, okružen lijepim starim maslinjakom, iznad morske obale na domaku Petrovca. Po predanju ovdje su nekad postojali paganski hramovi i antička groblja grčkih i rimskih porodica. Ime je dobio po rijeci koja izvire nedaleko od njega, a i po teritoriji na kojoj se nalazi. Srpski kralj Stefan Prvovjenčani boravio je u Reževićima. Sagradio je crkvu Uspenja presvete Bogorodice, koja je osveštana 1223. godine. Car Dušan je u Reževićima podigao crkvu arhiđakona Stefana, koja je osveštana 1351. godine i tom prilikom Paštrovićima podario svoj čuveni Zakonik. Predanje taj događaj opisuje ovako: „Prolazeći ovim krajevima kralj Stefan Prvovjenčani se jako opio paštrovačkim vinom. Nakon silnog mamurluka i triježnjenja, naredio je da se baš na tom mjestu podigne crkva!“ U sastavu Manastira Reževići nalaze se tri manje crkve:
Crkva Uspenije presvete Bogorodice, Crkva Svetog Arhiđakona Stefana, Crkva Svete Trojice

 

CENA ARANŽMANA: 89€ po osobi

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu NBS!

ARANŽMAN RAĐEN NA BAZI 45 PLATIVIH OSOBA PO AUTOBUSU

 

Program putovanja:

1.dan – BEOGRAD –PRIJEPOLJE – KOLAŠIN – PODGORICA – BUDVA
Polazak iz Beograda u 23.00 h ispred muzeja 25.Maj – Kuća cveća. Putovanje preko Prijepolja, Kolašina do manastira Morača sa zadržavanjem prema potrebi radi odmora.

2.dan – BUDVA – REŽEVIĆI – BUDVA
U ranim jutarnjim časovima obilazak manatira Morača iz 1252 godine. Dolazak u Budvu u kasnim jutarnjim časovima.
Obilazak starog Budvanskog grada koji pamti više vekova burne istorije. Danas je to grad-teatar, turistiški centar, festivalski grad i istovremeno najpoznatija turistiška destinacija na Crnogorskom primorju. Smeštaj u hotel. U nastavku programa FAKULTATIVNI OBILAZAK manastira Reževići iz 1226. godine koji je izgradio Stevan Prvovenčani. Nekoliko puta je rušen i ponovo građen do današnjih dana. Popodne slobodno radi individualnog razgledanja grada, odmora, šetnje i rekreativno-sportskih aktivnosti. Noćenje.

3.dan – BUDVA / IZLET U BOKU KOTORSKU I HERCEGNOVSKU RIVIJERU
Doručak. Slobodno vreme u Budvi ili fakultativni celodnevni izlet u Boku Kotorsku i Hercegnovsku rivijeru. Prvi dragulj na tom putu je Kotor. Lepotu Bokokotorskog zaliva možda će zaseniti gradski bedemi sa čuvenom tvrđavom Svetog Ivana. Dugi su 4,5 km. i visoki 20 metara. Unutar zidina nalazi se staro gradsko jezgro sa Pomorskim muzejom Crne Gore, katedralom Sv.Trifuna i starim crkvama Sv.Luke, Sv.Marije, Sv.Pavla i Sv.Klare. Slobodno vreme. Nastavak putovanja kroz Boku, preko Perasta i Risna, Bijele do Herceg Novog i Igala. Slobodno vreme za razgledanje Sahat kule, Starog grada i drugih zmanenitosti Herceg Novog i Igala. Povratak u Budvu preko Tivta (trajekt Kamenari- Lepetane). Noćenje.
4.dan – BUDVA – CETINJE – PODGORICA – BEOGRAD
Doručak. Polazak u 09,00 sati. Putovanje do Cetinja. Organizovani obilazak grada, Cetinjskog manastira, Muzeja Kralja Nikole, Biljarde. U nastavku programa putovanje do Prijepolja. Obilazak manastira Mileševa. Putovanje do Beograda sa usputnim zadžavanjem prema potrebi radi odmora Dolazak u Beograd oko ponoći.

 

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.08.2021 godine;
3)30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita banke;
4) Platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);
5) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMANA OBUHVATA:
Prevoz turističkim autobusom (sa klima-uređajem, te audio i video-opremom),
• Smeštaj u hotelu Princ 4*– Budva sa na bazi dva noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama sa twc-om,
• Razgledanja po programu putovanja,
• Usluge licenciranog vodiča / pratioca,
• Troškove organizacuije putovanja

 

ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• Individualne troškove
• Fakultativne izlete:
Bokokotorski zaliv i Hercegnovska rivijera / MIN.PRIJAVLJENIH ZA REALIZACIJU 25 OSOBA / CENA PO OSOBI: 20 €
Manastir Reževići / MIN.PRIJAVLJENIH ZA REALIZACIJU 25 OSOBA / CENA PO OSOBI: 5 €
• Ulaznice za obilazak : Muzej Kralja Nikole – Cetinje 5 €, Biljarda – Cetinje 3 € po osobi
• Doplata za 1/1 sobu – 25 €.
• Putno zdravstveno osiguranje: za osobe do 19 godina 400,00 dinara, od 19 do 70 godina 602,00 dinara i od 71 do 86 godina 1.200,00 dinara
• Ostale troškove koje nisu obuhvaćene programom

 

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU ILI SLIČNOM:
Hotel Princ 4* – Hotel ‘Princ’ je luksuzno opremljen hotel sa 4 zvezdice, nalazi se u centru Budve, na svega 300m od plaže i 800m od Starog grada, što čini ovaj hotel izuzetno atraktivnim kako za turiste tako i za poslovne ljude.
Hotel raspolaže sa devetnaest luksuzno opremljena apartmana različite strukture, kao i sa 2 superior apartmana. Apartmani su opremljeni mini kuhinjom, LCD televizorom sa kablovskim kanalima, klima uređajem, mini barom, sefom, telefonom, kupatilom sa tuš kadom ili jakuzzi kadom. Hotel ima lift, besplatan WiFi kao i parking prostor.
Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom (buffet). Hotel radi tokom cijele godine, a osoblje hotela ‘Princ’ će svojom ljubaznošću i poslovnom profesionalnošću učiniti Vaš boravak prijatnim u ovom hotelu. Pored modernog enterijera i potpune opremljenosti apartmana koji su urađeni da zadovolje najviše zahtjeve svakog gosta, prednost hotela je i neposredna blizina svih atraktivnih lokacija u našem gradu. Prva pješčana plaža se nalazi na samo 300m od našeg hotela kao i poznato budvansko šetalište. Na udaljenosti od samo 800m od hotela ‘Princ’ nalazi se Stari grad, koji Vam osim istorijskih i kulturoloških sadržaja nudi bogat noćni život. Ostrvo Sv.Nikola sa svojim uvalama i plažama je mjesto savršeno za odmor, a polazište za brodove koji svakodnevno odvoze goste na pomenuto ostrvo udaljeno je od hotela samo 500m.

 

 

 

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]