Bugarska Skijanje - destinacija Bansko

Za stari grad Bansko je poznato da je krcat mehanama. Osim hrane i žive muzike ovde možete pronaći i kuće – muzeje. Upoznajte se sa istorijom ovog grada šetajući kaldrmom. Jaka drvena vrata i jedinstveni stil gradnje je ono što Vam prvo zapadne za oko. Ove autentične građevine, od kojih su neke stare i 200 godina čuvaju duh starog vremena. Posetite Velijanovu kuću i muzej Neofita Rilskog i oživite duh prošlosti u neverovatno dobro očuvanim prostorijama!

Pirin ulica je ono što sigurno nećete zaobići kada odete u Bansko. Suvenirdžije, bombondžije, vinari, zlatari imaju svoj kutak u ovoj ulici. Svi će vas pozivati da probate baš njihov proizvod i uverite se da je baš njihov najbolji. Magnet u Banskom možete pronaći za 1lev, što je oko 60 dinara. Naravno u ovoj ulici pronaćićete i debele čarape i skijašku opremu. Osim toga ovde se nalazi veliki supermarket sa solidnim cenama. Male lokalne prodavnice nisu posebno skuplje od supermarketa.

TERMALNE VODE – spa i wellness – Bansko zimovanje

Područije Banskog leži na termalnim vodama. Spa i Wellness tek počinju da se razvijaju, ali u mestima Razlog i Dobrinište možete pronaći dobre spa centre. U Banskom postoje hoteli u kojima možete da se opustite u spa atmosferi i finim masažama. Nisu luksuzni kao oni u Sloveniji, ali možete sasvim lepo da ugrejete kosti posle hladnih zimskih aktivnosti.

Kada se sve sabere i oduzme Bansko ima našu preporuku! Cene smeštaja u Banskom pronađite ovde. Odlične staze i super lokacija su definitivno pravi izbor za sve skijaše. Za one koji nisu vični ovom sportu 3 dana u Banskom je sasvim dovoljno da obiđu sve i nastave dalje. Nacionalni park Pirin ima potencijala za planinarenje i šetnju, pa u Bansko možete svratiti i kad nije zima. Bansko je udaljeno oko 1 sat od Grčke granice, pa se možete uputiti i tamo.

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]