CRNA GORA
PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU:
BUS + SMEŠTAJ
4 DANA / 2 NOĆENJA – AUTOBUSOM

INFORMACIJE za ulazak na teritoriju Crne Gore saznaćete na saitu
https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

 

BUDVA – Kraljica Mediterana
Uličice i trgovi Starog budvanskog grada pamte ljudske stope više od 2000 godina unazad. Kameni reljefi u dosluhu sa legendama čuvaju priče o drevnoj romansi, o ljubavi jačoj od života i od smrti. Na ovom malom kamenitom poluostrvu ukrstile su se mnoge kulture i svaka je ostavila svoj zapis. Danas je to grad teatar, turistički centar, festivalski grad, mondensko letovalište i prestižna tačka na turističkoj karti Evrope. Usponi velikih mediteranskih kultura obeležili su duh ovog grada koji se oseća i danas, kada je Budva izrasla u jedinstveni turistički biser ovog dela Jadrana. Kao turistička destinacija ovaj grad je poznat od davno – prvi turisti ovde su stigli još 1923. godine, a danas Budvu često nazivaju i „metropolom turizma“ jer je najposećenija destinacija u Crnoj Gori i jedna od najposećenijih na Jadranu. Ono što privlači ljude i dovodi ih u Budvu je pre svega nešto što je priroda darovala ovom kraju, a darovala mu je neponovljivu lepotu sunca, mora i nisku bisernih plaža u podnožju gorostasnih planina. Velika vrednost Budve je i njeno kulturno i istorijsko nasleđe: brojni spomenici, iskopine, tvrdave, manastiri, crkve…

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

1.DAN putovanja /Četvrtak 30.12./ : BEOGRAD /CETINJE
Sastanak grupe u 20.15h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “, sa predviđenih perona od 34 do 41 (ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice (preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 21 .00 h. Noćna vožnja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora.

2.DAN / Petak 31.12. / : CETINJE / BUDVA
Dolazak na Cetinje grad simbol crnogorske nacije i države u srednjem veku. Danas istorijski i kulturni centar Crne Gore. Muzeji, arhivi, galerije i umetničke akademije su učinile Cetinje najatraktivnijim mestom u Crnoj Gori. Informativna šetnja do palate kralja Nikole – koja je sada pretvorena u muzej sa hiljadama dela arheološke, istorijske i etnografske važnosti zajedno sa kolekcijom nagrada, oružja, vojne odeće, zastava i slika. Palata Biljarda – nekadašnja rezidencija Petra II Petrovića Njegoša sagrađena 1838. godine sada sadrži kolekciju kompozicija koje je napisao poznati crnogorski vladar i pesnik. Glavna znamenitost grada je Cetinjski manastir – nekada sedište crnogorskih vladika. Sagrađen 1483. godine. Ovde se čuva desna ruka Jovana Krstitelja kao i čestica Svetog krsta i mošti Svetog Petra Cetinjskog. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme u odnosu na informacije vodiča nastavk puta ka Budvi i smeštaj u objekat . Noćenje.

3.DAN / Subota 01.01./ : BUDVA /Fakultativno izlet za BOKU KOTORSKU/ BUDVA
Doručak Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo mogućnost organizovanja fakultativnog izleta upoznajte BOKU KOTORSKU. Izlet započinjemo odlaskom do srednjevekovnog grada Kotora. Njegova lokacija u najlepšem zalivu na Mediteranu i impresivan stari grad su glavni razlozi što je UNESCO uvrstio baš ovaj grad na listu Svetskog kulturnog nasleđa. Njegove zidine duge 4,5km su nekada davno štitile ovaj grad od pirata. Obilazak grada u pratnji vodiča: Katedrala Sv. Tripuna, Crkvu Sv. Nikole, Pomorski muzej, Crkva Sv. Ane … Slobodno vreme . Izlet nastavljamo obilaskom grada Perasta, koji se nalazi u srcu bokokotorskog zaliva, 12 km severozapadno od Kotora. U Perastu su pronađeni ostaci neolitske kulture (3500 god. pre nove ere), što govori o njegovoj dugoj istoriji. Ono što Perast čini jedinstvenim je njegova istorija dugog pomorstva, crkve i palate. Ispred Perasta se nalaze dva prelepa ostrva, ostrvo Sv. Đorđa koje je prirodno, i veštačko ostrvo Gospe od Škrpjela. Legenda kaže da su dva ribara 12. jula 1452. godine pronašli ikonu Device Marije na steni. Peraštani su smatrali da je ovo znak da na tom mestu treba da izgrade ostrvo i crkvu i nazvali je Gospa od Škrpjela. Bacali su kamenje, kao i male čamce i velike brodove oštećene u borbama koje su punili kamenjem, kako bi se sagradilo ostrvo i bilo je potrebno 250 godina za to. Nakon obilaska Perasta, nastavljamo putovanje do Herceg Novog. Dolazak u grad koji nazivaju grad sunca, cveća i skala – prava mediteranska botanička bašta, grad karnevala, slikara i pesnika … Pomoći ćemo vam da otkrijete “novske” kulturno-istoriske spomenike, a među njima: tvrđavu Kanli Kulu, tvrđavu Forte Mare, Manastir Savinu, Crkvu Sv. Arhangela Mihaila i brojne druge znamenitosti koje svedoče o bogatoj istoriji i kulturnom nasleđu ovog grada. Fotografije koje ćete napraviti na jednom od najlepših vidikovaca grada i na samom ulazu u jedan od najlepših zaliva na svetu – Boku Kotorsku, predstavljaće lepu uspomenu u vašem albumu. Slobodno vreme, a zatim ovaj vrlo sadržajan izlet nastavljamo odlaskom u Tivat I posetom čuvenoj luci za jahte Porto Montenegro, koja odražava arhitekturu Kotora i Perasta. Pored marine, naselje Porto Montenegro je osmišljeno da ispuni sva očekivanja posetilaca, a obuhvata prostrane apartmane, jedinstvene restorane, kafiće sa dobrim provodom, kao i veliki izbor sportskih, rekreativnih i kulturnih događaja. Povratak u Budvu… Noćenje.

4.DAN / Nedelja 02.01./ : BUDVA / PODGORICA / MANSTIR MORAČA / BEOGRAD
Doručak. Napuštanje smeštajnog objekta I polazak za Podgoricu. Po dolasku u Podgoricu, obilazimo Saborni hram Hristovog Vakrsenja, najveći u Crnoj Gori. Izgradnju ovog veličanstvenog hrama trajala je oko dve decenije. Unutrašnja dekoracija hrama izvedena je originalnom fresco tehnikom koja na ovim prostorima nije korišćena poslednjih 800 godina. Freske ispisuju hrišćansko predanje koje je krenulo od Svetog grada Jerusalima i proširilo se i na ove prostore i predstavljaju remek delo zidnog slikarstva u novije vreme. Hram je ukrašen kamenom plastikom, reljefima u kamenu i drvetu i mozaicima. Oko 1960 kvadratinih metara hrama predstavlja najveću površinu pokrivenu mozaicima u Crnoj Gori. Pored podnog mozaika, ovom tehnikom ukrašen je i ulazni portal hrama kojim dominira scena Vaskrsenja Hristovog kome je hram i posvećen. Nastavak vožnje kroz očaravajući kanjon reke Morače prema istoimenom manastiru. Manastir Morača izgrađen je u 13.veku na desnoj obali reke Morače. Manastirski kompleks se sastoji od Saborne crkve Uspenja Bogorodice, male crkve Cvetog Nikole i konaka. Pored arhitekture, posebnu pažnju zavređuje živopis manastira, freske čuvenih slikara iz post vizantijskog perioda. Unutar zidinama ograđenog manastira Morača možete osetiti skroman život monaha u harmoniji s prirodom. Individualna poseta manastiru. Nastavak puta za Beograd, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora . Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).Kraj programa

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate

NAČIN PLAĆANJA: Celokupan iznos aranžmana u 6 mesečnih rata za korisnike VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS kreditnih kartica INTESA BANKE ili VISA, MASTER I DINA kreditnih kartica Komercijalne banke – isključivo u agenciji, ili 39 € po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana na 2 mesečne rate bez kamate – čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije, ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aranžmana podleže promeni

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu, 2 noćenje sa doručkom (samoposlužni tzv. švedski sto – samoposluživanje) u smeštajnom objektu Vila Monte Rio u Budvi u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem, ), obaveznu boravišnu taksu i osiguranje usluge vodiča za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera , ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

DECA PO OVOM PROGRAMU NE OSTVARUJU POPUST. DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU iznosi 20 € i radi se na upit.

CENE FAKULTATIVA: Boka Kotorska –20 €. Minimalan broj prijavljenih za organizaciju izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih organizator izleta zadržava pravo ponuditi prijavljenim putnicima više, korigovane cene u odnosu na objavljene koje isti nisu u obavezi da prihvate. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom zbog specifičnosti termina.

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]